Blog

Bescherm jezelf met waterdichte werkkleding

Niks is zo vervelend om helemaal doordrengt te zijn van de regen wanneer je aan het werk bent. Omdat de herfst nu is begonnen kan het zo zijn dat je in de regen aan de slag moet. Wanneer je zorgt voor de juiste waterdichte werkkleding blijf je lekker warm. Je wilt natuurlijk niet hebben dat jouw werkkleding helemaal volgezogen wordt met water waardoor je kleding zwaar wordt en je lijf koud. Daarom is het belangrijk om de juiste waterdichte werkkleding aan te schaffen. Met waterdichte regenkleding kun je de regen trotseren en hoef je je geen zorgen te maken dat je het koud krijgt!

Waar moet je rekening mee houden met waterdichte werkkleding?

Kijk goed naar de normeringen die vast zijn gesteld voor waterdichte werkkleding. Deze geven aan welke kleding het beste bestand is tegen alle weersomstandigheden. Regenkleding met de EN-343 normering is waterdicht en wordt ook onderverdeeld in klasse 1-4. Hoe hoger de klasse, hoe meer je beschermd bent.

Waterdichte werkkleding wordt altijd getest in de vorm wat een waterkolom. Hierbij wordt aangegeven hoeveel druk water er op de jas, broek of overall kan worden losgelaten, zonder dat de kleding lekt. Let daarom op bij je kleding dat de waterkolom op zijn hoogst is, ten minste 5000 mm. Bij deze klasse ben je beschermd voor een gemiddelde regenbui. Sta je echt langer in een stevige bui? Ga dan voor waterkolom 10000 mm.

Ook is het belangrijk dat jouw regenkleding een ademend vermogen heeft. Dit zorgt ervoor dat het transpiratievocht afgevoerd kan worden. Je kunt wel goede waterdichte werkkleding hebben, maar wanneer het transpiratievocht niet afgevoerd kan worden, is er ook de kans dat je het koud krijgt. Kijk hierbij ook goed naar de klasse 1-4.

Ga jij voor een regenjas of een geheel regenpak?

Een regenjas is natuurlijk fijn om zo over je eigen jas aan te trekken zodat je zeker weet dat je niet nat wordt van de regen. Ook zijn er mogelijkheden om gelijk een hele set aan te schaffen met jas en broek zoals bij FHB. Wil je er echt voor zorgen dat je helemaal bedekt bent van je armen tot enkels? Dan is de regenoverall geschikt voor je. Het voordeel hiervan is dat je zo weinig mogelijk open naden hebt en dat je kleding zo min mogelijk verschuift.

waterdichte-werkkleding-vakstijlbedrijfskleding

Vergeet niet jouw waterdichte werkschoenen of laarzen!

Wanneer je waterdichte werkkleding hebt, is het ook belangrijk te kijken of je ook waterdichte werkschoenen of werklaarzen draagt. Waterdichte werkschoenen zijn er van het merk Sixton verschillende beschikbaar. Kijk hierbij naar de normering Hdry. Ook kun je kiezen voor geheel waterdichte laarzen van bijvoorbeeld Portwest.

Hdry

Hdry is een waterproof en ademende bescherming van je werkschoenen. Er ontstaat geen ruimte tussen de upper en het membraan. Hierdoor blijft het water altijd buiten de schoen. Hdry is speciaal ontworpen voor comfort en met materialen die een ademend vermogen en goede vochtabsorptie hebben.waterdichte-werkschoenen-vakstijlbedrijfskleding

Wij adviseren je graag!

Wil jij ook helemaal beschermd zijn met je werk in verschillende weersomstandigheden als regen? Wij geven je graag advies om de juiste waterdichte werkkleding voor jouw werkzaamheden uit te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *